Daniel Rahman

Daniel Rahman

Daniel Rahman (KTM, CEMS MIM) on teknologiayrittäjä, innovaattori ja kokenut puhuja niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän toimii perustamansa kansainvälisen education technology -alan yritys Integrify:n toimitusjohtajana.

Katso Danielin koulutus

Työurallaan menestyvät ihmiset tekevät systemaattisesti sen, mitä muut tekevät satunnaisesti

Tähän viisauteen kiteytyy jatkuvan oppimisen, kehittymisen ja jopa urakehityksen idea. Daniel Rahmanin mukaan menestyksen avaimet löytyvät, kun aloittaa pienesti.

Kallein pääoma tulevaisuudessa on henkinen pääoma. Sitä kannattaa vaalia ja kehittää robottien, tekoälyn ja koneiden hoitaessa rutiinityöt. Miten temppu tehdään? Pitäisikö urakehitystä ja menestystä tavoitellessa pyrkiä kunnon elämäntaparemonttiin ja asettaa kovat tavoitteet heti alkumetreillä?

Teknologiayritys Integrifyn perustaja ja toimitusjohtaja Daniel Rahman suosittelee himmailemaan: lähde liikkeelle pienestä, hanki onnistumisen kokemuksia ja kasvata tekoja. Opettele tuntemaan itsesi.

– Tee pienin mahdollinen asia jo tänään sillä elämänalueella, johon haluat muutoksen. Se voi olla vaikkapa terveys tai palautuminen. Kun huomaat positiivisia asioita, nälkä kasvaa syödessä, Rahman sanoo.

Työuralla onnistuminen vaatii rakenteiden ravistelua

Muutoksen tavoittelussa moni tavoite jää saavuttamatta siitä yksinkertaisesta syystä, että fokus on pielessä. Liian usein keskitytään siihen, mitä tavoitellaan, eikä siihen, miten tavoite saavutetaan.

– Lopputulos on parempi, jos maaliin pääsemistä miettii tekemisen ja teoille omistautumisen kautta, Rahman selventää.

Joskus on pakko ravistella elämän rakenteita. Voi pohtia vaikkapa sitä, millaiselle informaatiolle itsensä altistaa. Itseään voi suojella hiljentämällä esimerkiksi somevirtaa. Kun omat ajatukset kuuluvat paremmin, voi keskittyä siihen, mikä itseä oikeasti kiinnostaa.

Teksti: Helen Partti

 

< Katso kaikki Onni työssä -kouluttajat