På Svenska

Tulevaisuuden työelämää nuorille

Alma Media ja Lasten ja nuorten säätiö toteuttivat yhdessä 15–18-vuotiaille suunnatun oppituntivideon. Video tarjoaa nuorille eväitä tulevaisuuden työelämään valmistautumiseen. Oppituntivideo on 45 minuuttia pitkä ja sen lomassa on aktivoivia kysymyksiä parityöskentelyyn tai luokan kanssa yhdessä pohdittavaksi.

Oppituntivideon tavoitteena on auttaa nuoria hahmottamaan alati muuttuvia tulevaisuuden työelämän tarpeita ja sitä, kuinka he voivat valmistautua niihin. Mikä tärkeintä, videolla keskustellaan myös siitä, kuinka omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen kannattaa panostaa.

Videolla kouluttajina ovat LNS:n tulevaisuusasiantuntija Otto Tähkäpää ja yrittäjä Tomi Kaukinen.

 

Tutustu kouluttajiin

Tomi Kaukinen

Tomi Kaukinen

Ruotsinsuomalainen Tomi Kaukinen on energinen, innovatiivinen ja suorasanainen sarjayrittäjä, joka ei pelkää päättömiäkään haasteita. Lukion väliin jättänyt Kaukinen siirtyi jo varhaisessa teini-iässä töihin rakennustyömaalle, jossa hän teki asbestipurkuja ja toimi sen jälkeen siivoojana Tukholman metrossa, kunnes viisikymppisen työkaverin kommentti hukatuista mahdollisuuksista pysäytti hänet. Kaukinen irtisanoutui ja palasi koulunpenkille. Kaukinen kävi Tukholman Kauppakorkeakoulun ja työskenteli sen jälkeen kuusi vuotta rahastossa, kunnes päätti perustaa ensimmäisen oman yrityksensä. Kaukinen kävi yrittäjänä läpi kaikki mahdolliset virheet, ennen kuin niistä oppineena vei viimein firmansa Espanjaan, jossa hän pääsi työskentelemään maailman suurimpien urheiluseurojen kanssa. Kova vauhti ja rankka treenaaminen Ironman-kisoihin osoittautui kuitenkin kavalaksi ja lopulta Tomi Kaukinen sairastui burnoutiin ja löysi vasta sen myötä sen, mitä hän oikeasti haluaa tehdä ja millaisilla ehdoilla. Nyt Kaukinen vetää omaa Licence to Fail -sivustoa, toimii puhujana ja juontajana yritystapahtumissa kertoen masennuksestaan ja auttaa nuoria yrittäjiä ja yrityksiä välttämään hänen tekemiään virheitä. Hän on Evento Awards 2020 Vuoden Puhuja ”Tarinankertoja” -kategorian finalisti.

Otto Tähkäpää

Otto Tähkäpää

Otto Tähkäpää on entinen historiantutkija, josta tulikin tulevaisuudentutkija. Hän työskentelee perustamansa Tulevaisuuskoulun johtajana. Tulevaisuuskoulu on tarkoitettu lapsille ja nuorille sekä heidän opettajilleen, ja se edistää kouluissa tapahtuvaa tulevaisuuskasvatusta. Tulevaisuuskoulun tavoitteena on antaa kaikille lapsille ja nuorille valmiudet kohdata epävarma ja nopeasti muuttuva tulevaisuus. Nuorten parissa tehtävän työn lisäksi Tulevaisuuskoulun työ keskittyy opettajien ja muiden kasvattajien kouluttamiseen. Tulevaisuuskoulun johtamisen lisäksi Tähkäpää työskentelee Lasten ja nuorten säätiön tulevaisuusasiantuntijana sekä yrittäjänä ja konsulttina. Työssään Tähkäpää on perehtynyt erityisesti työn, osaamisen ja oppimisen tulevaisuuksiin. Ennen Tulevaisuuskoulua, Tähkäpää on työskennellyt mm. ennakointiin liittyvissä tehtävissä yksityisellä sektorilla sekä valtioneuvoston kansliassa. Tähkäpää on joutunut käymään urallaan läpi myös omaan jaksamiseensa liittyviä kysymyksiä.